Näbbar och klor

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd över hela världen för sin serie romaner om kommissarie John Rebus och som nu sålt svindlande 30 miljoner böcker. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Diamond Dagger, en CWA Gold Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Död i underjorden är den sjätte boken om John Rebus, som nu för första gången kommer på svenska.

Ian Rankins hemsida

Ian Rankin på Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Näbbar och klor
Översättning: 
Nils Larsson
Originaltitel: 
Tooth and Nail
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Kiyoshi T. II
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2016-04-23
Antal sidor: 
272
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-745-0 [inb]
978-91-7701-266-5 [e-bok]

Ian Rankin • Näbbar och klor

De kallar honom Vargmannen – för att han tar en tugga av sina offer, och för att de hittade det första offret på den ensliga Wolf Street i East End.

Scotland Yard är ivriga att hitta mördaren och kommissarie Rebus kallas in för att hjälpa till. Men hans motsvarighet på Scotland Yard, George Flight, är inte förtjust i den extra inblandningen, och Rebus finner sig i en situation där han blir tvungen att hantera rasfördomar såväl som en galnings våldsattacker.

När en attraktiv kvinnlig psykolog erbjuder Rebus en seriemördar-profil av Vargmannen kan han inte annat än tacka ja: det vore en alltför bra möjlighet att missa. Men genom att hitta en allierad kan han samtidigt ha gett sina fiender en lätt angreppspunkt.

Näbbar och klor är tredje romanen om John Rebus. I svensk översättning av Nils Larsson.

»För alla som gillar välskriven skotsk noir i Londonmiljö « | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap« | Magnus Utvik, SvT

»Rankin är en ypperlig intrigmakare som dessutom har en förmåga att bygga personligheter man kan tro på.« | Dast Magazine

»Storbritanniens främsta deckarförfattare.« | Daily Mirror

»Bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« | Lotta Olsson, DN