Yrsa Sigurðardóttir är en av Nordens mest hyllade deckarförfattare, och hennes böcker om advokaten Thóra Guðmundsdóttir är älskade världen över. Eldnatt nominerades till Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Eldnatt
Översättning: 
Anna Gunnarsdotter Grönberg
Originaltitel: 
Horfðu á mig
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Thriller
Utgivningsdag: 
2013-04-17
Antal sidor: 
448
ISBN: 
97-891-7499-149-9 [poc]
97-891-86629-23-6 [inb]
97-891-74991-97-0 [e-bok]

Yrsa Sigurdardottir • Eldnatt

Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.

Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdottir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen, varför har han kontaktat henne?

Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.

Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för »Bästa översatta kriminalroman«. 

I svensk översättning av Anna Gunnarsdotter Grönberg.

»En ruggigt bra skräckkriminalroman. Det blir definitivt mer Yrsa Sigurdardóttir för min del.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Ohyggligt fascinerande. En andlöst spännande bok.« | Jean Bolinder, Dast Magazine

»Eldnatt är oväntad och spännande rakt igenom. Läs den!« | Pernilla Björnör Hydén, Hemmets Veckotidning

»Yrsa Sigurðardóttir är lysande på att frammana en atmosfär av smygande hot och overklighet.« | The Guardian

»Sigurðardóttir levererar suveränt kyliga atmosfärer och återkommande rysningar av spänning: Hon sällar sig med all rätt till frontlinjen av nordiska kriminalförfattare.« | The Times