Två kriminalromaner: Systrarna + Ung kvinna saknad

CLAIRE DOUGLAS är en brittisk kriminalförfattare som slog igenom när hon vann tidskriften Marie Claires debutantpris med romanen Systrarna. Hennes andra roman, Ung kvinna saknad, blev en Sunday Times Bestseller och gjorde stor internationell succé.

Titel: 
Två kriminalromaner: Systrarna + Ung kvinna saknad
Översättning: 
Carla Wiberg & Ing-Britt Björklund
Originaltitel: 
The Sisters + Local Girl Missing
Författarporträtt: 
Lou Abercrombie
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Marta Nardini / Trevillion.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-08-11
Antal sidor: 
608
ISBN: 
978-91-8023-902-8 [poc]
978-91-8023-903-5 [e-bok]

Claire Douglas • Två kriminalromaner: Systrarna + Ung kvinna saknad

Claire Douglas hör till det senaste decenniets stora stjärnskott inom den brittiska spänningslitteraturen. Här samlas hennes två första hyllade deckare i en pocket.

I Systrarna har det gått två år sedan Abis tvillingsyster Lucy omkom i en bilolycka. Abi, som körde bilen, är nedbruten av sorg och skuld. En dag möter hon Bea, som är rena avbilden av Lucy, och hennes tvillingbror Ben. De blir nära vänner och Abi flyttar snart in i deras exklusiva kollektiv. Men när Abi blir förälskad i Ben är Bea inte lika trevlig längre, och plötsligt börjar märkliga och oroväckande saker hända. För det är väl inte bara inbillning?

I Ung kvinna saknad reser Francesca tillbaka till den kuststad där hennes bästa vän Sophie Coller försvann tjugo år tidigare. Sophie lämnade inga spår efter sig, förutom en ensam sneaker på den gamla piren. Men nu har en kropp hittats, och kanske kommer sanningen till sist uppdagas. Men vart Francesca än vänder sig möter hon spöken ur sitt förflutna – och hon börjar önska att hon inte återvänt.

I översättning av Carla Wiberg och Ing-Britt Björklund.

»En deckare du måste läsa i höst.« Lotta Olsson, DN om Systrarna

»Gripande klaustrofobiskt och oförutsägbart. Perfekt för alla som älskade Kvinnan på tåget.« Marie Claire