Vid vägs ände

TREVOR WOOD är en brittisk författare, bosatt i Newcastle. Han har tjänstgjort inom den brittiska flottan i 16 år, har en mastersexamen i kreativt skrivande och har även arbetat som journalist. Vid vägs ände är tredje boken om krigsveteranen Jimmy Mullen, efter den hyllade Mannen på gatan, som bland annat vann en CWA John Creasy Award, och den lika uppmärksammade uppföljaren Ingen väg tillbaka.

Titel: 
Vid vägs ände (Jimmy Mullen #3)
Översättning: 
Jessica Hallén
Originaltitel: 
Dead End Street
Författarporträtt: 
James Morrison
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2024-06-18
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-8094-502-8 [inb]
978-91-8094-503-5 [e-bok]

Trevor Wood • Vid vägs ände

Ett medborgargarde utövar trakasserier mot hemlösa och försöker med både verbala och fysiska medel få bort dem från gatorna. Jimmy Mullen kontaktas av sin vän Gadge, som vill att han ska konfrontera de som ligger bakom. Men Jimmy har till sist fått ordning på sin tillvaro igen: Han jobbar på ett vandrarhem för 18-25-åringar och vill inte ha med några tvivelartade figurer att göra.

Gadge bestämmer sig för att ta tag i det på egen hand, och blir överfallen av två personer ur medborgargardet . Polisen hittar honom medvetslös i en gränd, täckt av blod. Problemet är att det också finns en död kropp i gränden – och att det är offrets blod Gadge har på sig. Han håller dessutom mordvapnet i handen.

Jimmy är övertygad om att någon försöker sätta dit Gadge och har dessutom dåligt samvete för att han avvisade honom. Han återvänder till gatorna för att ta reda på vem som ligger bakom Gadges situation – och upptäcker att Gadge tyvärr har gott om fiender.

I översättning av Jessica Hallén.