Döda rummet

ULLA TRENTER [1936–2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.

Ulla Trenter • Döda rummet

Det är många som skulle vilja se Dagskurirens nytillträdde chefredaktör Olof Lindegren död, det är han själv den första att erkänna. 

Fotografen Harry Friberg och författaren Ulla Trenter hamnar i samröre med Olof när tidningen ska publicera Harrys bildmemoarer i en artikelserie, och det blir dramatik redan vid första mötet. Olof sägs ha försökt hoppa ut genom fönstret på sitt kontor, själv påstår han att han blivit utsatt för ett mordförsök. 

Det visar sig att den del av Olofs kontor som används som tvätt- och vilorum tidigare huserat tre medarbetare som alla avlidit: ett faktum som Olof valt att förbise. Nu är han i fara och det finns bara två personer som kan lösa gåtan.