Rika barn leka häst

ULLA TRENTER [1936–2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.

Ulla Trenter • Rika barn leka häst

Det stora samtalsämnet under festen på Strömma gård är Royal Ascot, den dyraste fullblodshingst som någonsin köpts till Sverige. Strax efter tillställningen försvinner dyrgripen spårlöst från sin inhägnad och det blir stor uppståndelse. Med den uppslutning av rika delägare som står bakom Royal Ascot måste kanske varenda skrymsle och vrå i hela Mälardalen nu genomsökas. 

Ulla Trenter och Harry Friberg börjar leta i Sörmland och dras in i ett mystiskt spel vars skådeplats är vackra herrgårdar med stora ägor. Flera saker verkar märkliga. Hur kommer det sig till exempel att den lilla flickan Camilla helt har ändrat utseende? Och varför är Royal Ascots delägare så stingsliga och fientliga?