Odjuret

ULLA TRENTER [1936–2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.

Titel: 
Odjuret
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
»Chimeran från Arezzo«, etruskisk bronsskulptur, c:a 400 f. Kr
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2020-10-13
Antal sidor: 
192
ISBN: 
978-91-7893-775-2 [pod]
978-91-7893-636-6 [e-bok]

Ulla Trenter • Odjuret

 I en övergiven varubil i skogen hittar fotograf Harry Friberg den dyrbara bronsstatyetten »Odjuret«, föreställande ett antikt fabeldjur. »Odjuret« försvinner, men dyker snart upp i en monter på NK i Stockholm. 

Harry känner Astrid Smith, det exklusiva varuhusets reklamchef, och när hon berättar att polisen varit på NK kontaktar han kriminalintendent Vesper Johnson. Harry blir inkallad till polisen. Det visar sig att NK:s marknadschef fallit ner död, förgiftad av en bit choklad. 

Sökandet efter mördaren går från Stockholm till ett hotell vid Piccadilly Circus i London, för att avslutas med en nattlig jakt genom ett ödsligt NK…