Alla syndare ska blöda

S. A. COSBY är en amerikansk författare från sydöstra Virginia. Alla syndare ska blöda är den tredje av hans romaner som kommer ut på svenska, efter de hyllade och flerfaldigt prisbelönta Asfaltsland och Rakbladstårar.

Författarens Twitter

Titel: 
Alla syndare ska blöda
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
All the Sinners Bleed
Författarporträtt: 
Sam Santos Sauter
Omslagsdesign: 
Donna Sinisgalli Noetzel
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-09-12
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8094-767-1 [poc]
978-91-8063-873-9 [e-bok]

S. A. Cosby • Alla syndare ska blöda

När Titus Crown efter tolv år inom FBI återvänder till Charon County för att ta hand om sin åldrande far och strulige yngre bror bestämmer han sig för att kandidera till sheriff. Ingen svart man har tidigare innehaft posten, och Titus vill göra skillnad.

På dagen ett år efter att han valts till sheriff skakas staden av en skolskjutning. En omtyckt lärare mördas av en före detta elev, och när Titus försöker ta kontroll över situationen och få pojken att ge upp avfyrar en av hans vicesheriffer ett dödligt skott.

Utredningen visar att pojken och den döde läraren delade en mörk, blodig hemlighet – och Titus konfronteras fullt ut med vad det innebär att som svart man bära polisuniform i den amerikanska södern.

I översättning av Ylva Spångberg.

»Den amerikanska kriminallitteraturen har funnit sin framtid och dess namn är S. A. Cosby.« Dennis Lehane

»En viktig bok som väcker mycket tankar om hur samhället kan fungera, den grymhet som människan kan orsaka och om de människor som lägger ner sina liv i att hålla andra trygga och i säkerhet.« Camillas boktips

»Fängslande från början till slut.« I min bokhylla

»En stark bok som träffar en rätt i magen.« Betyg: 4 av 5 – Mias bok

»Ett flyt i texten med spänning i nästan varje mening.« Boksniffaren

»Boken genomsyras av rasism och vad det innebär som svart i ett mindre samhälle med en mörk rasistisk historia. En välskriven och stark läsning.« En bok några koppar te