Rakbladstårar

S. A. COSBY är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönt författare från sydöstra Virginia. Hans debutroman Asfaltsland hyllades av kritikerna och utsågs bland annat till en av Årets bästa kriminalromaner i The Guardian, Årets thriller på Amazon och en New York Times Notable Book of the Year. Rakbladstårar är lika hyllade och uppmärksammade andra romanen.

Författarens Twitter

Titel: 
Rakbladstårar
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Razorblade Tears
Författarporträtt: 
Sam Santos Sauter
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-10-03
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8023-725-3 [inb]
978-91-8023-726-0 [e-bok]

S. A. Cosby • Rakbladstårar

Ike Randolph har varit ute ur fängelset i femton år, med inte så mycket som en parkeringsbot på sitt samvete. Men som svart man vet han att det finns anledning till oro när poliser dyker upp utanför ens dörr.

Det sista han förväntar sig att få höra är att hans son Isiah – tillsammans med sin vita make, Derek – har blivit mördad. Ike har aldrig fullt ut accepterat sin son, men blir förkrossad av Isiahs död. Dereks far, Buddy Lee, har skämts nästan lika mycket över sonens homosexualitet som Derek skämdes över sin pappas kriminella förflutna.

Ike och Buddy Lee, två ex-fångar som inte har mycket gemensamt utöver sitt kriminella förflutna och kärleken till sin söner, förenas nu i ett intensivt hämndbegär. Och tvingas samtidigt konfrontera sina egna fördomar, både om sina söner och varandra.

I svensk översättning av Ylva Spångberg.

❧ En New York Times bestseller. Vald till en av årets bästa böcker av: Time Magazine, Washington Post, New York Times, NP & New York Public Library.

»En så ljuvligt välskriven berättelse. Jag säger bara: läs den!« Titti Schultz, Go'kväll, SVT om Asfaltsland