STORA och lilla AaBbCc

ELIN RUUTH, född 1986 och uppvuxen i Luleå, är dramatiker och kulturjournalist. 2010 debuterade hon som författare med den kritikerrosade romanen Fara vill (Albert Bonniers förlag). STORA och lilla AaBbCc är hennes första bok för barn.

 

SAGA BERGEBO, född 1987, avslutade sin utbildning på Konstfack 2015 och har sedan dess varit verksam som illustratör och visuell berättare. Hon har tidigare illustrerat Stjärnorna ser likadana ut överallt (Rabén & Sjögren, 2018), en bilderbok om flykt med text av Marjan Svab.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Stora och lilla ABC
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Bergebo
Omslagsbild: 
Saga Bergebo
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn
Utgivningsdag: 
2020-08-13
Antal sidor: 
40
ISBN: 
978-91-7893-485-0 [kart]
978-91-7893-486-7 [e-bok]

Elin Ruuth & Saga Bergebo • STORA och lilla AaBbCc

Följ med på en fartfylld resa från A till Ö, med smått och stort sida vid sida! 

En färgsprakande ABC i bästa Lennart Hellsing-anda om versaler och gemener – och om den svindlande värld de formar tillsammans.

Elin Ruuths tjugonio rimmade alfabetsverser är fyllda av språklust, drastisk humor och en uppenbar vilja att inkludera ALLT – bergen i Tibet, trängseln i tunnelbanan, Kiruna på flytt, Zambeziflodens stränder… För varje ny rad som fjäderpennan skriver skiftar perspektiven, och de lekfulla växlingarna förstärks av Saga Bergebos explosivt färg- och formstarka bildsidor.

Vi flyger i hisnande hastighet mellan nutid och dåtid, natt och dag, mikro och makro – från A till Ö – genom ett galaktiskt system där allt existerar på en och samma gång.