Brännaren

ANDERS SUNDKVIST är född 1959, uppvuxen i Arvidsjaur och Luleå, och sedan 1987 bosatt i Stockholm. Han är författare och arbetar som journalist och redaktör på SVT Nyheter. Brännaren är den fristående uppföljaren till de hyllade kriminalromanerna Återvändaren [2021], som nominerades till Årets bästa debut av Svenska Deckarakademin, och Akrobaten.

Anders Sundkvists hemsida

Anders Sundkvists Instagram

Titel: 
Brännaren
Författarporträtt: 
Lena Koller
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2024-08-23
Antal sidor: 
272
ISBN: 
978-91-8094-496-0 [inb]
978-91-8094-497-7 [e-bok]

Anders Sundkvist • Brännaren

En iskall natt i januari brinner det för första gången. Mot den svarta himlen står lågorna höga från Bäckströmsgården. Tre nätter senare sätts Blomkvists kåkar nere vid Örviken i brand. När elden härjar en tredje gång och tar Axelssons ladugård sprider sig skräcken på allvar i norrbyarna. Vem är det som bränner och varför? Går gärningsmannen att stoppa innan människoliv spills?

Samtidigt är kriminalpolisen Erik Borg tillbaka i hemstaden Luleå, ofrivilligt tagen ur tjänst efter ett tveksamt ingripande han gjort tillsammans med kollegan Linda Ndege. I väntan på den internutredning som ska avgöra deras framtid hjälper de kollegorna i norr med de mystiska bränderna.

Utredningen leder Erik och Linda allt djupare in i norrbyarnas mörka hemligheter, där snart också deras egna liv och säkerhet står på spel.