Daisy Darker

ALICE FEENEY är en brittisk spänningsförfattare och före detta journalist, som arbetat femton år på BBC. Hennes debutroman Sometimes I Lie blev en omedelbar New York Times Bestseller. Daisy Darker är hennes senaste, hyllade kriminalroman: en mörk, underfundig berättelse med en krypande obehaglig atmosfär. Alice Feeney bor med sin familj på den engelska landsbygden.

Titel: 
Daisy Darker
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Daisy Darker
Författarporträtt: 
Fri bild
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2023-08-23
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-8063-704-6 [inb]
978-91-8063-705-3 [e-bok]

Alice Feeney • Daisy Darker

Det har gått ett decennium sedan de senast sågs. Nu samlas familjen igen för att fira farmoderns 80-årsdag. De befinner sig i hennes hem Seaglass, ett sönderfallande viktorianskt stenhus helt ensamt beläget på en liten ö utanför Cornwall. Tidvattnet strömmar in, och snart är de helt avstängda från yttervärlden.

Varje familjemedlem har sin egen hemlighet. Farmodern, som levt ensam så länge. Daisys frånvarande far och hennes kallhjärtade mor. De två systrarna, Rose och Lily. Den frågvisa systerdottern Trixie.

När stormen rasar vid midnatt hittas en familjemedlem död. En timme senare är ytterligare en person död. Daisy har aldrig haft en bra relation till sin familj – men nu visar det sig att det finns en mördare bland dem.

Isolerade på ön tvingas familjen Darker gräva i sitt mörka förflutna. Och försöka överleva tills det blir lågvatten.

I översättning av Åsa Brolin.

»En roman med mängder av utsökta vändningar och hemligheter. Alice Feeney är en författare du inte får missa.« Harlan Coben

»Daisy Darker är en på många sätt fantastisk berättelse. Miljön är unik, karaktärerna intressanta och mysteriet med det slutna rummet inbjuder till spänning.« Enligt O