De förlorade orden

ROBERT MACFARLANE är en brittisk författare som har belönats med bland annat E. M. Forsters litteraturpris, Guardian First Book Award och Dolman Prize. Hans senaste bok Landmarks utsågs till »Årets bok« i 15 länder.

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
De förlorade orden
Översättning: 
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel: 
The Lost Words
Författarporträtt: 
Rosamund Macfarlane
Omslagsbild: 
Jackie Morris
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-12-08
Antal sidor: 
128
Format: 
227 x 310 mm
ISBN: 
978-91-7781-496-2 [inb]
978-91-7781-497-9 [e-bok]

Robert Macfarlane • De förlorade orden

Det var en gång, när ord började försvinna från barnens språk. Orden försvann så långsamt att ingen först märkte det. Blåklocka, björnbär, ekollon och huggorm.

Ord som är borta nu. En gång var de viktiga för barn, för att beskriva naturen runt dem; för att formulera ett landskap som i tusentals år utgjort grunden för de minstas lek. Men kontakten med naturen är glesväxt nu – annat pockar på uppmärksamhet.

De förlorade orden återupprättar kontakten med de ord som gått i ide. En hyllning till jordens egna sensationer – fylld av dikter och gåtor som leder till naturens skattkammare. En förtrollad bok för alla åldrar.

Boken är rikt illustrerad med Jackie Morris akvareller, som röstats fram som årets vackraste av engelska bokhandlare och som även ställts ut på The Fondling Museum i London.

I översättning av Rose-Marie Nielsen.

»Allt i boken andas tidlös kvalitet och en känsla av att tiden till och med upphör.« | Jan Gradvall