Belinda Bauer Mörk jord
Prisbelönt!

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers’ Association. Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till priset för Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.

Belinda Bauers sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Mörk jord
Översättning: 
Ulla Danielsson
Originaltitel: 
Blacklands
Författarporträtt: 
Johnny Ring
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Antal sidor: 
280
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-86629-51-9 [inb]
978-91-7499-068-3 [poc]
978-91-7499-050-8 [e-bok]

Belinda Bauer • Mörk jord

För arton år sedan försvann Billy Peters. Hela byn tror att han blev mördad – seriemördaren Arnold Avery har ju trots allt erkänt att han mördade sex andra barn och grävde ner dem på den ödsliga heden.

Men Billys mor vägrar tro att han är död. Varje dag står hon vakt vid fönstret i världsfrånvänd väntan, medan familjen faller sönder omkring henne.

Och varje dag efter skolan, medan kompisarna leker och har kul, gräver tolvårige Steven ute på Exmoorheden. Han har nämligen bestämt sig för att rädda sin familj från morbror Billys spöke. Om det så innebär att han måste gräva upp och visa mormor skelettet efter hennes mördade son.

Så tar han även nästa steg – Steven skriver brev till psykopaten Arnold Avery i fängelset.

Brevet blir början på en livsfarlig katt-och-råtta-lek mellan ett desperat barn och en uttråkad seriemördare. En lek som kommer att få mycket värre konsekvenser än Steven någonsin kunnat föreställa sig.

I svensk översättning av Ulla Danielsson.

Belönad med deckarvärldens finaste pris, The Gold Dagger!

Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman.

»Mörk jord är skriven på en fantastisk prosa som kommer som en smäll i magen. Bauers porträtt av den tolvårige pojken är så äkta och naket att man nästan sitter och darrar därhemma. En fantastisk debut!« – Betyg: 5 av 5 | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Belinda Bauer har en alldeles egen ton, en obönhörligt tickande katastrofklocka som först slår fast fattigdom och elände och sedan tickar vidare mot det som kan bli mycket, mycket värre.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En mycket välskriven psykologisk spänningsroman.« | Jenny Andersson, Hallandsposten