En julsaga

CHARLES DICKENS [1812–1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Till hans mest berömda verk hör David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, Historien om två städer, En julsaga och Pickwickklubben.

Läs ett smakprov...
Titel: 
En julsaga
Översättning: 
Nils Holmberg
Originaltitel: 
A Christmas Carol. In Prose. Being a Ghost Story of Christmas.
Författarporträtt: 
Foto: Jeremiah Gurney, Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Lisbeth Zwerger
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-12-01
Antal sidor: 
64
Format: 
220 x 290 mm
ISBN: 
978-91-7781-004-9 [inb]
978-91-7781-005-6 [e-bok]

Charles Dickens • En julsaga

En julsaga är Charles Dickens mest berömda bok och antagligen också världens mest lästa historia om julen. Här får vi följa Ebenezer Scrooge, en snål och elak affärsman som går igenom en total förvandling och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julnatten. En av världslitteraturens stora klassiker, här i översättning av Nils Holmberg och med Lisbeth Zwergers magnifika illustrationer i fyrfärg.

 

LISBETH ZWERGER är en österrikisk barnboksillustratör. Hon vann den prestigefyllda Hans Christian Andersen-medaljen 1990, Österreichischer Kunstpreis i barn-och ungdomsbokskategorin 1998 och Tysklands barn-och ungdomsboksakademis stora pris 2012. Lisbeth Zwerger bor och arbetar i Wien.