Mr Ripley: En man utan samvete

PATRICIA HIGHSMITH [1921–1995] är en av den amerikanska litteraturens stora författare. Highsmith är berömd för sina psykologiska thrillers, allra främst serien om Tom Ripley. Hon har också kommit att värderas högt av litteraturhistorien för debutromanen Främlingar på ett tåg och den lesbiska kärleksromanen Carol. I april 2024 har den nya Netflix-serien Ripley premiär, baserad på böckerna om Tom Ripley.

Titel: 
Mr Ripley: En man utan samvete (Ripley #2)
Översättning: 
Britte-Marie Bergström
Originaltitel: 
Ripley Under Ground
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2024-09-10
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8094-698-8 [inb]
978-91-8094-699-5 [e-bok]

Patricia Highsmith • Mr Ripley: En man utan samvete

Sex år har gått sedan Tom Ripley mördade Dickie Greenleaf. Han bor nu i en vacker fransk villa, omgiven av en världsklassig konstsamling, och är gift med en arvtagerska till ett läkemedelsimperium.

Allt är lugnt och behagligt i Ripleys värld tills ett telefonsamtal från London stör friden. En verksamhet ägnad åt konstförfalskning, som han startade för några år sedan, hotar att falla samman. En närgången amerikan ställer frågor, och Ripley måste åka till London för att stoppa det.

Patricia Highsmiths andra roman om Tom Ripley är en djupt fängslande och skrämmande berättelse, där Ripley inte skyr några som helst medel för att upprätthålla sin väv av lögner.

I översättning av Britte-Marie Bergström.

»Patricia Highsmiths böcker om Tom Ripley är ojämförligt oroväckande – mardrömmar som håller oss vakna om nätterna.« The New Yorker

»Ingen kan som Patricia Highsmith frammana de faror som lurar i välbekanta omgivningar.« Time Magazine