Grifters

JIM THOMPSON [1906–1977] föddes i Anadarko, Oklahoma. Han har skrivit ett trettiotal böcker och räknas, tillsammans med Raymond Chandler och James Ellroy, som en av de främsta – och mest hårdkokta – noirförfattarna genom tiderna. Modernista ger nu ut Jim Thompsons två största klassiker: Getaway [1958] och Grifters [1963].

Läs ett smakprov...
Titel: 
Grifters
Översättning: 
Einar Heckscher
Originaltitel: 
The Grifters
Författarporträtt: 
Sharon Thompson Reed
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Mug shot of Valerie Lowe, 15th of February 1922, Central Police Station, Sydney. Courtesy of NSW Police Forensic Photography Archive, Justice & Police Museum, Sydney Living Museums, Australia
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2017-11-24
Antal sidor: 
192
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-159-5 [inb]
978-91-7645-158-8 [e-bok]

Jim Thompson • Grifters

På ytan är Roy Dillion en anspråkslös man. Men i själva verket saknar han alla former av moral. De tusentals dollar han gömmer i sin billiga lägenhet är det ingen som känner till. Det är pengar som Roy lurat till sig genom åratal av bedrägerier.

När ett av Dillions svindlerier misslyckas och slutar med att han blir misshandlad börjar saker gå fel. Roy plågas av svåra inre blödningar. Dessutom väntar en gammal bekant på honom, någon som han inte träffat på många år; den mest hänsynslösa person – och bedragare – Roy Dillion någonsin mött: sin egen mor.

Grifters har kallats en av de tuffaste kriminalromanerna genom tiderna. En berättelse om kärlek och girighet, om en cynisk värld där moralen är fullständigt död.

I översättning av Einar Heckscher.

»För den som vill ha sin deckare rå som sushi.« Göteborgsposten

»Läs Jim Thompson och ta en rundtur i helvetet.« | New Republic

»Den störste kriminalförfattaren av dem alla.« | New York Times

»I min bok är Jim Thompson fortfarande den störste kriminalförfattaren.« | Jo Nesbø