Tomtar

WIL HUYGEN [1922–2009] var en nederländskt författare, född i Amersfoort. Huygen skrev under sin livstid flera uppskattade böcker om tomtar, men det är den första av dem, Tomtar, som har blivit en succé världen över och som här presenteras i en ny, påkostad presentutgåva.

Titel: 
Tomtar
Översättning: 
Birgitta Dalgren
Originaltitel: 
Leven en werken van de kabouter
Omslagsbild: 
Rien Poortvliet
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Presentböcker
Utgivningsdag: 
2021-11-22
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-8023-226-5 [kartonnage]
978-91-8023-227-2 [e-bok]

Wil Huygen • Tomtar

Visste du att tomtar är sju gånger så starka som människor? Eller att tomtepar alltid får tvillingar? Nu får du chansen att lära dig allt du någonsin velat veta om dessa hemlighetsfulla små varelser som lever under jorden.

Tomtar är nämligen holländaren Wil Huygens vetenskapliga observation av tomtarnas kultur och levnadsvanor. Boken täcker allt från tomtars anatomi, utbildning och arkitektur till deras relationer till andra mytiska väsen, med verklighetstrogna illustrationer av Rien Poortvliet.

Boken blev en omedelbar klassiker när den gavs ut första gången och har sålt i över en miljon exemplar världen över. En perfekt julklappsbok för både stora och små.

I svensk översättning av Birgitta Dalgren.

»Underhållande och givande läsning – och tittning – för såväl vuxna som barn.« Betyg 5 av 5 – BTJ

»Det här är boken med stort B om man älskar tomtar. Den är rikt illustrerad och passar såväl stora som små. En bok att ta fram år efter år och alltid hitta nya saker att förundras över.« Bokprataren

»Den här boken innehåller verkligen ALLT om tomtar. Är du lika fascinerad av tomtar som jag, så är det här boken för dig.« Betyg 4 av 5 – Emmas krypin

»Du som älskar julen och tomtar ska äga denna fantastiska och färgstarka bok.« Boktajm