Glaset mellan dem

ANDREAS EK har 16 års polisarbete bakom sig och arbetar nu som kriminaltekniker. I den populära serien om utredaren Jannica Brandt utforskar han gärningsmannens psyke och mentalitet genom nervkittlande och trovärdiga mordgåtor. Glaset mellan dem är den fjärde boken i serien.

Eks hemsida

Titel: 
Glaset mellan dem (Jannica Brandt #4)
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2024-09-25
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8094-690-2 [inb]
978-91-8094-691-9 [e-bok]

Andreas Ek • Glaset mellan dem

Plågad av en sprängande huvudvärk vaknar Jannica Brandt upp i en bur av glas: ett sinnrikt konstruerat, underjordiskt fängelse där andra befunnit sig före henne – kvinnor som nu är döda. Sakta, genom smärtans dimma, börjar hon minnas hur hon tillfångatogs, ögonblicket då hon tappade garden och mördaren såg sin chans. Hon vet alltför väl vem han är, vad han gjort, och att tiden nu håller på att rinna ut.

Sambon Patrick, som nyligen skadats i samband med en skolskjutning, följer i frustration poliskollegornas rådvilla försök att hitta Jannica. Föga anar han att chansen att återse henne ytterst hänger på en person som befinner sig på andra sidan jorden – och som är internationellt efterlyst för flera mord.

Samtidigt som klockan tickar för Jannica skakas Stockholm av en ny mordvåg, där offren hittas i offentliga miljöer och förenas i ett märkligt mönster.