Hotat rike

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA, och ägnade en stor del av sin uppväxt åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Hennes debutroman Röd drottning gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Ödets svärd är andra boken i hennes Hotat rike-serie.

Victoria Aveyards sajt
Twitter

Titel: 
Hotat rike (Hotat rike#1]
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Realm Breaker
Författarporträtt: 
Stephanie Girard
Omslagsbild: 
Sasha Vinogradova
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2021-07-21
Antal sidor: 
512
ISBN: 
978-91-7893-822-3 [inb]
978-91-7893-823-0 [e-bok]

Victoria Aveyard • Hotat rike

Corayne bor vid världens ände. År efter år ser hon sin piratmamma segla i väg mot äventyr hon aldrig kommer att få vara med på. Så när en mystisk lönnmördare och en till synes odödlig jätte dyker upp på Coraynes trappa och berättar att hon är den sista medlemmen i en utdöende blodsätt – och den enda person som kan rädda världen – blir det en chans för henne att ge sig ut på ett eget äventyr.

Men världen är i djupare fara än hon någonsin kunnat föreställa sig. Corayne och hennes bundsförvanter är ensamma i en värld som långsamt håller på att gå i bitar, och de har inte mycket mer än sitt slocknande hopp kvar att hålla fast vid.

Det är ingen hjältarnas tid Corayne lever i, men stort mod kan ibland blomstra i de mörkaste vrår. Och kanske kan det vara tillräckligt för att rädda allt

I svensk översättning av Katarina Falk.

»Victoria Aveyard har gjort det igen! Hotat rike är en spännande och händelserik fantasy med älskvärda karaktärer och en oerhört välskriven handling. Jag ser mycket fram emot nästa del.« Idas recensioner

»Ett fantastiskt storslaget världsbygge!« Min bokvrå

»En välskriven, spännande och detaljerad fantasybok.« Nolins böcker