Tändstickan & Änglaleken

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. I den uppmärksammade Örbyhusserien skildrar hon mörka mysterier i sin barndoms miljöer.


 

Titel: 
Tändstickan & Änglaleken (Örbyhusserien #1 & #2)
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Hans Ott / Unsplash.com
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2024-08-15
Antal sidor: 
800
ISBN: 
978-91-8094-771-8 [s-poc]

Aline Lilja Gladh • Tändstickan & Änglaleken

De två första delarna i Aline Lilja Gladhs uppmärksammade Örbyhusserien – om konstnären Lo Karlberg, kommissarie Linus Karlberg och gängledaren Conny Thorsson – samlas här i en volym.

I Tändstickan knuffas en ung tjej ut i ett vattenfyllt stenbrott och upptäcker till sin fasa ett lik. Konstnären Lo Karlberg, vän till flickans mamma, ger henne stöd efter den skrämmande upplevelsen och blir fundersam över något som flickan berättar… Vem är den döda personen? Rör det sig om ett mord? Och har den främmande lyxbilen som synts till på torget något med händelsen att göra?

I Änglaleken är en grupp ungdomar mitt inne i ett lajv i Vendels skogar utanför Örbyhus när spelet plötsligt förvandlas till blodigt allvar. En man avrättas framför deras ögon, skjuten med ett skott från det närliggande jakttornet. När Lo Karlberg visar sig ha en koppling till den mördade mannen sporras hon att lösa fallet.

Två spänningsromaner om mörka relationer, ryktets makt och förbrännande kärlek, om orakel och skogens mörka hemligheter.

»Bladvändare av hög klass. Har du inte läst denna grymma spänningsserie så gör det direkt.« Helens boktips

»Trovärdig, skrämmande och ruskigt bra.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland om Änglaleken