GILLIAN FLYNN har sedan hon 2012 introducerades av Modernista för en svensk publik blivit en av världens mest hyllade kriminalförfattare, och hennes tredje roman Gone Girl hör till de senaste årens allra största succéer. Filmversionen, i regi av David Fincher, gick upp på svenska biografer hösten 2014. Mörka platser, som kom på svenska 2012, fick även den lysande recensioner och utnämndes av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare!« med betyget »en klar 5:a«. Gillian Flynns debutroman Vassa föremål blev också den hyllad av kritikerna. Gillian Flynn är bosatt i Chicago.

Gillian Flynns webbsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Gone Girl
Översättning: 
Ulla Danielsson
Originaltitel: 
Gone Girl
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2016-01-15
Antal sidor: 
560
ISBN: 
978-91-7645-905-8 [poc]
978-91-7499-473-5 [s-poc]
978-91-7499-109-3 [inb]
978-91-7645-906-5 [e-bok]

Gillian Flynn • Gone Girl

»Sedan kommer vi kanske återigen att ha sex. Och en hamburgare sent på kvällen. Och ännu mer whisky. Voilà, det lyckligaste paret i kvarteret! Och så säger man att det ska vara så jobbigt att vara gift.«

Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.

På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?

 

1:a åtta veckor i rad på New York Times bestsellerlista!

»Gone Girl är baske mig ett mästerverk. Ska ni läsa en enda bok i år, välj den här. Årets bästa deckare, utan konkurrens.« | Lotta Olsson, DN

»En alldeles enastående bra thriller.« | Yukiko Duke, Gomorron Sverige, SVT