En bättre man

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Louise Penny • En bättre man

Det är Armand Gamaches första dag tillbaka som chef för mordroteln, ett jobb han tillfälligt delar med sin tidigare andreman, Jean-Guy Beauvoir. Flodvattnet stiger dramatiskt runt om i provinsen, och mitt i den ansträngda situationen kommer en man till Gamache och vädjar om hjälp med att hitta sin dotter.

När kris läggs till kris försöker Gamache hålla stånd mot det hotande kaoset och inser att han borde ge upp om sökandet efter Vivienne Godin. Men Gamache har själv en dotter och utvecklar en djup – och kanske oklok – empati för hennes orolige far. Förföljd av känslan »Hur skulle du känna dig?« återupptar han sökandet.

Medan vattnet stiger och kritiken av Gamache i sociala medier blir allt mer aggressiv, hittas en kropp. Och i tumultet begås misstag.

I översättning av Carla Wiberg

»En ständigt överraskande serie som bara blir djupare och mörkare med tiden.« New York Times Book Review

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN