Summan av alla synder

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Summan av alla synder
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
A Great Reckoning
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
© Thomas Lardeau / unsplash.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-11-15
Antal sidor: 
464
ISBN: 
978-91-8023-936-3 [poc]
978-91-8023-181-7 [inb]
978-91-8023-182-4 [e-bok]

Louise Penny • Summan av alla synder

Kartan som upptäcks inne i en vägg på bistron i Three Pines tycks först inte vara mer än en kuriositet. Men när Armand Gamache får den som present första dagen på sitt nya jobb på polisskolan i Québec visar det sig snart att den bär på förkrossande hemligheter.

När en av skolans lärare påträffas död hittar man en kopia av den egendomliga kartan i hans bostad. Och vart Gamache än vänder sig ser han en av de unga polisaspiranterna, Amelia Choquet. Hon är tatuerad och piercad, arg och på sin vakt. Hon framstår som allt annat än en blivande polis. Ändå går hon på polisskolan och var en av den mördade lärarens skyddslingar.

Utredningens fokus riktas snart mot Gamache själv, hans koppling till Amelia och hans möjliga inblandning i brottet. Och för både Amelia Choquet och Armand Gamache närmar sig tiden för en uppgörelse med det förflutna.

I översättning av Carla Wiberg.

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Louise Pennys röst är unik i deckarvärlden. Det är alltid en fröjd att komma tillbaka till karaktärerna i hennes böcker.« Snowglitter books

»Det blir inte mycket bättre än så här.« Mest deckare

»Djup, storslagen och raktigenom enastående. Mirakulöst bra.« Washington Post

»Det är en högtidsstund när jag får befinna mig i den lilla byn Three Pines.« Niraks bokhylla

»Louise Penny är en mästare på att komma på nya smarta intriger.« Bibbloagneta