Det vackra mysteriet

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt i över nio miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset sex gånger. Summan av alla synder tog sig rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista när den kom ut i USA.

Louise Pennys sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Det vackra mysteriet
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
The Beautiful Mystery
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-04-13
Antal sidor: 
400
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-606-5 (inb)
978-91-7781-714-7 (e-bok)

Louise Penny • Det vackra mysteriet

Åttonde boken i serien om kommissarie Gamache 

Inga utomstående ges någonsin tillträde till klostret Saint-Gilbert-entre-les-loups, djupt inbäddat i den vilda naturen utanför Québec, där ett tjugotal munkar lever i frid och bön. De odlar grönsaker, föder upp kycklingar och producerar choklad – och de sjunger.

Ironiskt nog för ett sällskap som har avgett tysthetslöfte har munkarna blivit världsberömda för sina underbara röster, så effektfulla när de höjs i uråldriga mässor att de blivit kända som »det vackra mysteriet«.

Men när den beundrade körledaren en dag hittas mördad öppnas låset på klostrets massiva träport för kriminalkommissarie Armand Gamache och Jean-Guy Beauvoir från Québec-polisen. Där upptäcker de dissonans i den skenbara harmonin. En av bröderna har, mitt i tillvaron av bön och kontemplation, haft mord i tankarna.

✯ Vinnare av Agatha Award, Anthony Award och Macavity Award för »Bästa kriminalroman« ✯

»Sensationell, djupt empatisk deckare med ett slut som får pulsen att rusa.« | People Magazine