Tennison

LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk roman- och manusförfattare. Hon tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writer’s Award för TV-serien Prime Suspect. Serien vann även en Emmy Award. Dolda mördare är den andra boken i hennes nya serie om den unga Jane Tennison, som även den nu adapterats för TV och sålts till bland annat USA, Tyskland, Holland, Sverige och Danmark. Den nya serien, Prime Suspect 1973, visas på SVT under 2017.

 

Lynda La Plantes hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Tennison
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
Tennison
Omslagsbild: 
Jonathan Ring
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2016-10-29
Antal sidor: 
528
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-731-3 [inb]
978-91-7701-161-3 [e-bok]

Lynda La Plante • Tennison

I Tennison skildrar Lynda La Plante – författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] – än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.

Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.

Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).

Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie – med manus av Lynda La Plante själv – och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.

»Otroligt välskriven.« Betyg 4 av 5  |  Magnus Utvik, Gomorron Sverige

»En riktigt välskriven, spännande och intressant deckarhistoria som jag gärna läser en fortsättning av. Betyg 4 av 5« | Mest Lenas Godsaker

»Mästarinnan av spänning. En lysande berättare.« | Daily Express

»Lynda La Plante tar dig i kragen och trycker upp dig mot väggen. Tempot är andlöst och historien full av spännande vändningar. Det är inte ett dugg överraskande att det ska göras en ny TV-serie av Tennison.« | The Independent

»Det här är både spännande och väldigt välskrivet. Julklappstips!« | Gomorron Sverige

»Vi möter här den unga, intelligenta och ambitiösa Jane Tennison, i en njutbar spänningsroman med uppslukande handling och högt tempo.« | The Guardian

»Klassisk Lynda La Plante, fantastisk läsning.« | Martina Cole