Ond tro

ANNA BAILEY är en brittisk kriminalförfattare vars debut Ond tro [Tall Bones] har gjort succé världen över. Bailey har själv bott vid Klippiga bergen i Colorado, där boken utspelar sig. Hon har också hämtat influenser från tv-serier som Twin Peaks och True Detective. Numera är hon bosatt i Frankrike.

Titel: 
Ond tro
Översättning: 
Boel Unnerstad
Originaltitel: 
Tall Bones
Författarporträtt: 
Salt and Sea Photography
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Kenny Eliason & Kevin Mueller / Unsplash.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-30
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-575-4 [inb]
978-91-8023-576-1 [e-bok]

Anna Bailey • Ond tro

När sjuttonåriga Emma skiljs från sin vän Abigail på en fest ute i skogen tror hon – som de flesta tjejer i hennes ålder – att deras liv bara har börjat. Men mycket kommer att hända den natten, och hon kommer aldrig att få se Abigail igen.

Försvinnandet skapar sprickor i fasaden i småstaden Whistling Ridge, som under ytan bubblar av bittra fejder och motsättningar. Även inom Abigails familj finns det många frågor att ställa – till Noah, den äldre bror som Abigail svikit; till deras yngre bror Jude, som fortfarande haltar efter ett övergrepp i barndomen; till mamma Dolly och pappa Samuel, med deras respektive relationer till den eldige predikant som håller staden i sitt grepp.

Vad som helst kan hända i Whistling Ridge, denna krutdurk av småstadsilska. Det enda som behövs är en gnista – till exempel sanningen om vad som hände den där kvällen ute vid Tall Bones...

I översättning av Boel Unnerstad.

»En isande inblick i en tryckande värld, där onda tankar och onda handlingar rör sig strax under ytan.« The Observer

»Gillar man en deckargåta i kombination med tragiska levnadsöden och relationer så har man en underhållande lässtund framför sig.« Daniel Gustavsson, BTJ

»Oemotståndlig spänning.« Paula Hawkins, författare till Kvinnan på tåget