Mellan himmel och jord ligger Färöarna

ANNA FOHLIN MATTSSON, född 1966, har gett ut både poesi och romaner och verkat som översättare från bland annat färöiska och khmer. Mellan himmel och jord ligger Färöarna är fristående fortsättning på den hyllade romantrilogi om Alexandra – Alexandras rum, De ensammas hus och Vägar utan nåd [1994–2006] – som återutgavs under titeln Alexandrasviten på Modernista 2023.

Titel: 
Mellan himmel och jord ligger Färöarna
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Unsplash.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-01-23
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8094-052-8 [inb]
978-91-8094-053-5 [e-bok]

Anna Fohlin Mattsson • Mellan himmel och jord ligger Färöarna

Alexandra är offret som inte fick hjälp att bearbeta. Hon har upplevt våld i nära relation, missbruk, självdestruktivitet. Och hon fortsätter att bli ett offer, om och om igen. Men i förtvivlan lever ändå ett motsägelsefullt hopp. Världen finns mellan en folkhögskola i Sverige och Färöarna, eller mellan himmel och jord, och där blir skrivandet ett fönster mot friheten, i ett lysande skimrande språk som gestaltar mörker och grymhet; berättelsen om Alexandra slutar när romansvitens första bok börjar skrivas.

Mellan himmel och jord ligger Färöarna är en roman om hopplöshet och hopp, om en frigörelse som stannar av men till sist blommar ut.