Återgäldaren

JOSEFINE SANDBLOM är en svensk författare, bosatt i Motala, som tidigare skrivit flera uppmärksammade feelgoodromaner. Återgäldaren är hennes spänningsdebut: ett starkt psykologiskt drama om djupa mentala sår, och hennes första bok på Modernista.

Titel: 
Återgäldaren
Författarporträtt: 
Angelica Sandberg
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Thriller
Utgivningsdag: 
2024-09-02
Antal sidor: 
272
ISBN: 
978-91-8094-716-9 [inb]
978-91-8094-717-6 [e-bok]

Josefine Sandblom • Återgäldaren

Deckarförfattaren Sandra Falk är van vid farliga intriger, men när hon själv utsätts för grova trakasserier blir hon så paralyserad att hon tappar skrivförmågan. Oron för hur det kommer att slå mot hennes ekonomi gör att hon låter Alma – en aspirerande författare från en av hennes skrivkurser – flytta in som inneboende.

Till en början är Alma helt ovetande om hotbilden, men när hon blir akut sjuk efter att ha smakat på innehållet i ett anonymt paket kan Sandra inte längre dölja att någon vill skada henne. Med flera inbokade framträdanden på Bokmässan beger de sig motvilligt till Göteborg, trots insikten om att en okänd gärningsman kan gömma sig var som helst i folkhavet.

Vad Sandra inte berättar om är skuldkänslorna för det ödesdigra misstag hon begick som ung, och att den som ligger bakom dagens hot tycks känna till hennes mörka hemlighet. Problemet är att det bara finns en enda person som vet vem hon en gång var – och att den personen är död.