1977

DAVID PEACE [f. 1967] är en brittisk författare som växte upp i Yorkshire på sjuttiotalet. Hans mest kända verk är den svit kriminalromaner som fått det samlande namnet Yorkshire-kvartetten [Red Riding Quartet]. Efter att i femton år ha varit bosatt i Japan är David Peace sedan 2009 tillbaka i Yorkshire.

Läs ett smakprov...
Titel: 
1977
För/efterord: 
Rebecca Alsberg
Översättning: 
Rebecca Alsberg
Originaltitel: 
1977
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Anna Theodora
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2013-05-15
Antal sidor: 
384
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
97-891-7499-252-6 [inb]
97-891-7499-295-3 [e-bok]

David Peace • 1977

Leeds. Söndagen den 29 maj 1977. Det händer igen

Det är försommar, och hela stan är förväntansfull inför silverjubileet av drottning Elisabeths regeringstid. Men kriminalinspektör Bob Fraser och Jack Whitehead, som är reporter på The Post, har annat att tänka på. Någon rör sig på stadens gator, någon som dödar och lemlästar prostituerade kvinnor. Mördaren får snabbt smeknamnet »Yorkshire Ripper«, och både Fraser och Whitehead arbetar oförtröttligt - var och en på sitt håll - med att försöka få tag på honom.

Efterforskningarna kompliceras samtidigt av att de bägge männen själva är involverade i förhållanden med prostituerade.

I takt med att sommaren fortskrider accelererar antalet mord - och Fraser och Whitehead misstänker att mer än en mördare kan vara i farten.

»David Peace romaner är starka, obehagliga skildringar av samhällets skuggsidor, berättade med ett driv och en stilistisk elegans som slår det mesta i deckargenren. 1977, den andra delen i den lysande Yorkshire-kvartetten, stannar kvar länge i läsaren.« | Yukiko Duke, Tidningen Vi

»Här gives ingen nåd. En nattsvart djupdykning i ofattbar, mänsklig ondska. Med sitt korthuggna, intensiva språk driver författaren läsaren framför sig och att boken bygger på verkliga händelser gör den inte precis mindre skakande.« | Ingalill Mosander, Aftonbladet