Kärlek och andra mänskliga brister

BETHANY CLIFT är en brittisk författare. Hennes debutroman Överlevaren har gjort stor succé och film- och TV-rättigheterna är sålda till produktionsbolaget Scott Free Films. Kärlek och andra mänskliga brister är hennes nya roman, en romkom i AI-eran, en skarp och underhållande berättelse om teknik, kontroll, kärlek och hur allt inte blir som man tänkt sig.

Twitter

Titel: 
Kärlek och andra mänskliga brister
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Love and Other Human Errors
Författarporträtt: 
Curious Rose
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Berg Dmitry / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-02-09
Antal sidor: 
440
ISBN: 
978-91-8094-132-7 [poc]
978-91-8063-154-9 [e-bok]

Bethany Clift • Kärlek och andra mänskliga brister

Indiana Dylan lever efter ett punktligt schema: 20 minuter stretch, dusch, ingen frukost men däremot en espresso. På klockslaget 5:19 börjar dagens arbete.

Indiana skulle aldrig få för sig att bli kär. I stället sköter hon sina drifter genom korta möten på hotellrum – exakt 46 minuter långa. Kontorsbyggnaden hon bor i rymmer även ett labb med hennes värdefulla datorer och servrar. Hennes enda vän är den virtuella assistenten Peggy.

Indiana har tagit fram en matchmaking-app som genom exakta algoritmer påstås kunna hitta den perfekta partnern åt vem som helst. VD:n på IT-bolaget JaneDoe, Cameron Gardner, gör allt för att få köpa appen och vill dessutom att Indiana ska arbeta för henne som konsult. Hon tackar nej, men Cameron är i en position där hon kan utöva utpressning, och Indiana tvingas ge med sig.

Det första uppdrag Indiana får i sin nya roll på JaneDoe visar sig bli hennes livs största utmaning. Hon måste demonstrera, bortom allt rimligt tvivel, att hennes matchmaking-app lever upp till sina högt ställda anspråk – och för att göra det måste hon bli kär.

I översättning av Åsa Brolin.

»Kärlek och andra mänskliga brister är en liten pärla. Den är rolig, modern, romantisk, men med en allvarlig ton.« I hyllan

»Smart, humoristisk och lite läskig roman om hur AI skulle kunna användas på fel sätt i framtiden.« Mias bok

»Om du letar efter en unik bok med tankeväckande premiss, fascinerande karaktärer och briljant dialog – läs den här!« I hvuvudet på Malin

»Författaren är inte bara och gräver på ytan utan det finns djup i berättelsen och vi får möta både sorg och smärta.« Nilmas bokhylla

»Kvick och habil romcom där handlingen förlagts till en något oväntad miljö.« Anna Thurfjell, BTJ

»En både underhållande och kuslig berättelse om hur framtiden skulle kunna se ut.« The Sun