Överlevaren

BETHANY CLIFT är en brittisk författare och filmproducent. Överlevaren är hennes debutroman som gjort stor succé i Storbritannien.

Översättning: 
Boel Unnerstad
Originaltitel: 
Last One at the Party
Författarporträtt: 
Curious Rose
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-08-25
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-127-5 [inb]
978-91-8023-1282 [e-bok]

Bethany Clift • Överlevaren

Det är december 2023 och världen som vi känner den är över. Hela mänskligheten har utplånats av ett virus: 6DM, Six Days Maximum – den längsta tid en människa har på sig innan kroppen har hunnit förstöra sig själv.

Men en kvinna i London har på något sätt ändå överlevt. En kvinna som tillbringat hela sitt liv med att kompromissa med vad hon velat, som dolt vad hon känt och desperat försökt passa in. En kvinna som är fullkomligt oförberedd på att konfrontera en framtid på egen hand.

Med en golden retriever som enda sällskap tvingas hon nu ta sig fram genom brinnande städer, navigera bland lik och råttor, på en slutgiltig resa för att bekräfta att hon verkligen är den enda överlevaren.

Samtidigt brottas hon med sig själv och sina minnen. För vem är hon nu? När hon inte längre har någon annan att leva för? När hon bokstavligen är ensam kvar.

»En fullt genomförd jorden-går-under-dystopi som samtidigt är smart, vågad, underhållande och ofta väldigt rolig. Tänk på den som en litterär version av Danny Boyles pandemifilm 28 dagar senare: skrämmande, övertygande, stundtals intensivt pulshöjande, ofta mörkt humoristisk. Varmt rekommenderad.« | The Independent