Peach

EMMA GLASS är en brittisk författare som fått ett spektakulärt genombrott med sin debutroman Peach. Hon är född i Swansea, studerade engelsk litteratur och kreativt skrivande på Kents universitet och bestämde sig sedan för att bli sjuksköterska. Emma Glass bor numera i södra London, där hon arbetar som forskande specialistsjuksköterska på Evelina London Childrens Hospital.

Emma Glass Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Peach
Översättning: 
Birgitta Wernbro Augustsson
Originaltitel: 
Peach
Författarporträtt: 
Sarah Lee
Omslagsdesign: 
David Mann
Omslagsbild: 
David Mann
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-11-10
Antal sidor: 
112
Format: 
120 x 185 mm
ISBN: 
978-91-7781-450-4 [inb]
978-91-7781-451-1 [e-bok]

Emma Glass • Peach

Peach vacklar hemåt. Smärtan i kroppen är ingenting i jämförelse med minnet. Hemma märker inte föräldrarna någonting, mest upptagna som de är av lillebrodern och av varandra. Medan middagen tillagas som vanligt på nedervåningen syr Peach bokstavligen ihop sig själv uppe på sitt rum.

Emma Glass debutroman Peach har mottagits som en litterär sensation i Storbritannien. Med ett språk, en rytm, som jämförts med Gertrude Stein, James Joyce och Dylan Thomas försöker Glass artikulera det osägbara inifrån en ung kvinna som just utsatts för en våldtäkt. Och i en medvetandeström hamrande mot läsaren inväntar huvudpersonen sin chans att hämnas.

I svensk översättning av Birgitta W. Augustsson.

»Gränslöst talangfull. Förnyar min tro på litteraturens kraft.« | George Saunders, författare till Lincoln i bardo, vinnare av 2017 års Man Booker Prize

»Emma Glass lyckas skildra en erfarenhet som är nästan omöjlig att uttrycka i ord.« | The Observer

»Peach behandlar ett bara alltför relevant ämne, vars både fysiska och psykiska konsekvenser skildras genom språkliga experiment jämförbara med James Joyce.« | The Independent

»Genreöverskridande och briljant kortroman. En bok att sluka i en sittning.« | Vogue