Stormens utveckling

ANDREAS MALM [f. 1977] är lektor i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan, liksom den politiska situationen i Mellanöstern. Till hans tidigare böcker om den globala uppvärmningen och klimathotet hör Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent [2007] och Fossil Capital [2014].

Titel: 
Stormens utveckling
Översättning: 
Manne Svensson
Originaltitel: 
The Progress of this Storm
Författarporträtt: 
Linda Axelsson
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Sakprosa, Samhälle & Politik
Utgivningsdag: 
2020-11-15
Antal sidor: 
272
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7893-469-0 [inb]
978-91-7893-470-6 [e-bok]

Andreas Malm • Stormens utveckling

Skogar brinner. Glaciärer kollapsar. Haven stiger. Djurarter raderas från planetens yta. Människor flyr från vad som en gång var deras hem. Återstår gör klimatkaos, panik – och organisering. Men ändå råder business as usual.

Andreas Malms Stormens utveckling: Att leva i den globala uppvärmningens tid är en av de senaste årens mest uppmärksammade böcker. Ett brandtal som flytt forskningens anonymitet; som kommit att älskas och studeras av läsare världen över. Malm går till angrepp mot humanismens förhärskande teoribildning om relationen mellan människa, samhälle och natur, liksom mot vårt sätt att leva.

Här tecknas linjen mellan kapitalets vinstintressen och klimatkrisens accelererande effekter. Ett flammande manifest i brytpunkten mellan forskning och aktivism, som tagit världen med storm.

»En av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital«  | Ola Söderholm

»Ett mästerverk som fyller ett akut behov« | John Bellamy Foster, Monthly Review

»Andreas Malm knyter vår oförmåga att agera till dagens offentlighet: i en värld där vi tillbringar allt mer tid stirrande ner i våra skärmar blir själva planeten allt mer avlägsen.« | Karin Pettersson, Aftonbladet

 

»Direkt nödvändig läsning« | Expressen