Corona, klimatet och det kroniska nödläget

ANDREAS MALM [f. 1977] är lektor i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan, liksom den politiska situationen i Mellanöstern. Till hans tidigare böcker om den globala uppvärmningen och klimathotet hör Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent [2007] och Fossil Capital [2014].

Titel: 
Corona, klimatet och det kroniska nödläget
Översättning: 
Manne Svensson
Originaltitel: 
Corona, Climate, Chronic Emergency: War Communism in The Twenty-First Century
Författarporträtt: 
Rainer Christian Kurzeder
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Sakprosa, Samhälle & Politik
Utgivningsdag: 
2021-02-18
Antal sidor: 
144
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7893-690-8 [db]
978-91-7893-691-5 [e-bok]

Andreas Malm • Corona, klimatet och det kroniska nödläget

Betydelsen av seklets första verkligt stora pandemi kan inte underskattas. Regeringar talar om krig, samtidigt som de säger att allt snart ska bli som vanligt. Men tänk om normaliteten inte längre är möjlig? Om världen trots allt kan mobilisera sig på det vis som den gjorde våren 2020, borde det även vara möjligt att konfrontera den förödelse som utgör klimatförändringarna.

Corona, klimatet & det kroniska nödläget är en stridsskrift från en av världens främsta tänkare i frågor om människans överlevnad. Andreas Malm kräver att tidens krigstillstånd införs på permanent basis, för att möta en större och farligare fiende. Det finns inte längre tid för förnekelse.

 

 

 

»En av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital«  | Ola Söderholm

»Andreas Malm är en av vår tids mest relevanta tänkare. Han är också en stilist som förmår göra beskrivningen av kopplingarna mellan avskogning, uppvärmning, kokta myrkotteungar och utegångsförbud till njutbar läsning.« | Helena Granström, Expressen 

»Andreas Malm belyser kopplingarna mellan klimatkris och pandemier. En intensiv polemik i kölvattnet av Covid-19.« | New Statesman 

»Det sprakar om sidorna. En akut viktig bok. | Spectre