Splittring

SHARON BOLTON hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare. Hon har bland annat vunnit Mary Higgins Clark Award och emottagit The Dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. Splittring [The Split] är hennes nya fristående spänningsroman, en intensiv psykologisk nagelbitare full av oväntade vändningar. 

Sharon Boltons hemsida
Twitter

Titel: 
Splittring
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
The Split
Författarporträtt: 
Michael Webberley
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Thriller
Utgivningsdag: 
2024-08-16
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8023-027-8 [inb]
978-91-8023-028-5 [e-bok]

Sharon Bolton • Splittring

Felicity Lloyd är medlem i ett forskningsteam på den ensligt belägna ön Sydgeorgien nära Antarktis. Det är ett vackert och samtidigt dödligt landskap med sina glaciärer, stormiga hav och farliga smältvattnen.

När säsongens sista kryssningsskepp anländer är Felicitys nerver på helspänn: Hon är rädd att hon trots allt inte lyckats fly tillräckligt långt från sin exmake Freddy – nyligen frisläppt efter ett långt fängelsestraff för mord - och har gjort upp desperata planer på hur hon ska kunna undkomma om han befinner sig på fartyget.

Nio månader tidigare i Cambridge, England. Felicity har en akademisk tjänst på universitetet och hoppas kunna landa ett jobb som ska ta henne så långt hemifrån som det bara går. Hon är i ett skört skick: Hon har perioder av minnesförlust, känner sig förföljd och gör egendomliga anteckningar i sin dagbok.

Joe Grant är Felicitys terapeut i Cambridge. Han har själv precis varit med om ett traumatiskt överfall, och blir allt mer involverad i Felicitys situation under de kommande månaderna – till den grad att han till sist inte ser någon annan möjlighet än att resa till Antarktis…