Sharon Bolton En mörk och förvriden flod

SHARON BOLTON hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare. Hon har bland annat vunnit Mary Higgins Clark Award och emottagit The Dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. Splittring [The Split] är hennes nya fristående spänningsroman, en intensiv psykologisk nagelbitare full av oväntade vändningar. 

Sharon Boltons hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
En mörk och förvriden flod
Översättning: 
Lilian & Karl G. Fredriksson
Originaltitel: 
A Dark and Twisted Tide
Författarporträtt: 
Michael Webberley
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Stephen Carroll
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2014-10-23
Antal sidor: 
480
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-570-1 [inb]
978-91-7499-571-8 [e-bok]

Sharon Bolton • En mörk och förvriden flod

För att påbörja ett nytt och stillsammare kapitel av sitt liv har Lacey Flint lämnat sitt jobb på The Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Joesbury, mannen hon älskar men inte kan få.

Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne?

Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne - någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv.

En mörk och förvriden flod är den fjärde boken i deckarserien om den unga kriminalpolisen Lacey Flint.

I svensk översättning av Lilian och Karl G. Fredriksson.

 

 

 

 

»Sharon Bolton är mästare i att bygga upp skräckstämningar.« | Lotta Olsson, DN

»Hon verkar oförmögen att skriva en enda mening som inte är genomsyrad av hotande fara. En bladvändare.« | The Times

Om Nu ser du mig:

 

»Nu ser du mig blir alldeles otroligt spännande, det här är en bok som är näst intill omöjlig att släppa taget om.« | Lotta Olsson, DN

Om Livrädd:

 

»Livrädd är en psykologisk deckare som håller läsaren i ett gastkramande grepp.« | Viola Kondracki, Litteraturmagazinet

Om Odödlig:

 

»Sharon Bolton leker skickligt med läsarens sympatier och misstänksamhet. Vi vet aldrig vem vi kan lita på. Och även om Odödlig verkar närma sig ett för serien ovanligt lyckligt slut så sätter Bolton allt i gungning igen.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet