Kvinnan i leran

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats både internationellt och i Sverige, och vunnit en rad priser. Den mörka porten är den sjunde, länge efterlängtade boken om kriminalkommissarie Enzo Macleod.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Kvinnan i leran (En Enzo Macleod-deckare #6)
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Cast Iron
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Stephen Mulcahey / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-07-14
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8063-679-7 [inb]
978-91-8063-680-3 [e-bok]

Peter May • Kvinnan i leran

Västra Frankrike, 1989: Tjugoåriga Lucie Martin sänks ner i en pittoresk sjö, livlös och med en plastpåse virad runt huvudet. Fjorton år senare: En värmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar träd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.

Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta Parisvåning och går igenom den knappa bevisföringen för det sjätte – och sista – kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken Régis Blanc framstår som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentätt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen är mycket mer komplicerad. Vad han inte inser är att han är på väg att försätta både sig själv och sina närmaste i livsfara.

I översättning av Åsa Brolin.

»Kvinnan i leran är en spännande thrillerroman som gäckar läsarens nyfikenhet och avslöjar ett ondskefullt mörker i både samhällets topp- och bottenskikt.« Betyg: 4 av 5 – Teija Johanson, BTJ

»En tät och spännande thriller.« New York Journal of Books

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times