Ranish Tweed

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats både internationellt och i Sverige, och vunnit en rad priser. Den mörka porten är den sjunde, länge efterlängtade boken om kriminalkommissarie Enzo Macleod.

Peter Mays hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ranish Tweed
Översättning: 
Jessica Hallén
Originaltitel: 
I’ll Keep You Safe
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Geraint Lewis
Omslagsbild: 
David Wilson/Cellar Head
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-10-09
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-7893-099-9 [poc]
978-91-7781-350-7 [inb]
978-91-7781-351-4 [e-bok]
978-91-7781-731-4 [storpocket]

Peter May • Ranish Tweed

Niamh och Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska göra marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb.

Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död.

Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra – och mot en dödlig, hänsynslös fiende.

I svensk översättning av Jessica Hallén.

✰ Nominerad till en CWA Dagger In The Library Award ✰

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin

»Ranish Tweed är en rafflande thriller om kärlek och hämnd, med Yttre Hebriderna som fond. Peter May frammanar miljöer som är nästan magiska i sin otämjda skönhet.« | New York Journal of Books

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« | Marilyn Stasio, The New York Times