En kamp mot klockan

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Vintergraven är hans nya fristående thriller, där klimathotet har blivit verklighet och är lika skrämmande som själva mordgåtan.

Peter Mays hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
En kamp mot klockan
Översättning: 
Leif Jacobsen
Originaltitel: 
Blacklight Blue
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© ikuzmin / Shutterstock.com, 2020
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-06-01
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-7893-382-2 [inb]
978-91-7893-383-9 [e-bok]

Peter May • En kamp mot klockan

Enzo Macleod har diagnosticerats med en dödlig sjukdom och försöker samtidigt lösa ett av de mest förbryllande kalla fallen i Frankrikes historia. Tiden håller på att rinna ut för honom, i mer än en bemärkelse. Som om det inte vore illa nog blir hans dotter nästan dödad, Enzo själv blir rånad – och därefter häktad. Någon försöker smutskasta honom. Och sätta dit honom för mord. 

Det blir snart uppenbart att en mördare, som hittills alltid lyckats komma undan, nu har trätt fram ur det förflutna och är beredd att göra vad som helst för att stoppa Enzo. Som i sin tur tvingas göra bruk av all sin rättsmedicinska kunskap för att lösa fallet – innan det är för sent...

I svensk översättning av Leif Jacobsen.

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

 

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« | Johannas Deckarhörna