Döden i Gaillac

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats både internationellt och i Sverige, och vunnit en rad priser. Den mörka porten är den sjunde, länge efterlängtade boken om kriminalkommissarie Enzo Macleod.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Döden i Gaillac
Översättning: 
Leif Jacobsen
Originaltitel: 
The Critic
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
thieury / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-06-29
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-7893-322-8 [poc]
978-91-7893-320-4 [e-bok

Peter May • Döden i Gaillac

Gaillac i sydvästra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphängd på en vingård, klädd i den ceremoniella dräkt som används inom brödraskapet l’Ordre de la Dive Bouteille och med kroppen marinerad i rött vin. För kriminalteknikern Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner som kunde lyfta en vingårds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det. 

Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks vara beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord. 

Döden i Gaillac är andra boken i serien om Enzo McLeod. 

I svensk översättning av Leif Jacobsen.

 

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT 

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« | Johannas deckarhörna 

»Enzo Macleod är en underbar karaktär.« | Mystery Books review 

»Kriminalteknikern Enzo Macleod upptäcker att bakom de franska vinodlarnas fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och ond bråd död.« |  Aftonbladet Sömdag rekommenderar Döden i Gaillac