Lockdown

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Vintergraven är hans nya fristående thriller, där klimathotet har blivit verklighet och är lika skrämmande som själva mordgåtan.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Lockdown
För/efterord: 
Peter May
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Lockdown
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Anastasios71
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-09-28
Antal sidor: 
272
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-8884-586-3 [inb]
978-91-7893-597-0 [e-bok]

Peter May • Lockdown

London – epicentret för en global pandemi – är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer.

På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.

Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj.

När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen. Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först – viruset eller mördaren?

I svensk översättning av Åsa Brolin.

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT 

»En profetisk och oroväckande läskig thriller.« | The Guardian

»En helt suverän thriller.« | Publishers Weekly

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« | Johannas Deckarhörna