Lewismannen
Prisbelönt!

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats både internationellt och i Sverige, och vunnit en rad priser. Den mörka porten är den sjunde, länge efterlängtade boken om kriminalkommissarie Enzo Macleod.

Peter Mays hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Lewismannen
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
The Lewis Man
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2014-12-01
Antal sidor: 
304
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-578-7 [inb]
978-91-7499-579-4 [e-bok]
978-91-7645-318-6 [s-poc]

Peter May • Lewismannen

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.

Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen ] – eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.

Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna…

I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

★ Vinnare av The Barry Award för Årets bästa kriminalroman 

★ Vinnare av Prix Polar International 

★ Nominerad till CWA Dagger in the Library Award 

Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN: »Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset

»Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SvT

»Jag ser mycket fram emot att återvända till Isle of Lewis.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« | The Independent