Astrid Lindgren

AGNES-MARGRETHE BJORVAND [f. 1969] är litteraturvetare med inriktning på barnbokslitteratur, lektor, skribent, redaktör och översättare. I sin forskning specialiserade hon sig tidigt på Astrid Lindgrens fiktiva världar.

LISA AISATO [f. 1981] är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har skrivit och illustrerat ett flertal barnböcker.

Agnes-Margrethe Bjorvands Twitter
Lisa Aisatos Twitter

Titel: 
Astrid Lindgren
Översättning: 
Elisabet Fredholm
Originaltitel: 
Astrid Lindgren
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-08-10
Antal sidor: 
112
ISBN: 
978-91-8063-882-1 [kart]
978-91-8063-883-8 [e-bok]

Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato • Astrid Lindgren

Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra... Men vem var egentligen Astrid Lindgren?

Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?

I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare.

»Rekommenderas varmt till alla!« Svenska Dagbladet

»En gripande biografi om Astrid och hennes värld som det är svårt att slita sig från.« Betyg: 5 av 5 – LitteraturMagazinet

»En väldigt vacker bok, både visuellt och skriftligt. Och ett fantastiskt levnadsöde för en exceptionell person. Jag absolut älskade den. Rekommenderas varmt.« Petras Bokblogg

»En välavvägd blandning av biografi, citat, vackra illustrationer och berättelser om liv och dikt.« Smålandsposten

»En väldigt fin och lärorik bok om Astrid Lindgren. Dessutom lättläst så den passar både barn och vuxna. Rekommenderas!« Boktycke