Frida Kahlo: En biografi

HAYDEN HERRERA [f. 1940] är en amerikansk konsthistoriker och författare. Hennes Frida Kahlo: En biografi är en av de senaste decenniernas stora konstnärsbiografier. Boken har också legat till grund för filmen Frida, för vilken Salma Hayek Oscarsnominerades för sin roll som Frida Kahlo. Hayden Herrera har även skrivit hyllade biografier om bland annat Henri Matisse och Arshile Gorky, varav den senare nominerades till Pulitzerpriset.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Frida Kahlo: En biografi
Översättning: 
Margareta Eklöf
Originaltitel: 
Frida: A Biography of Frida Kahlo
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
»Frida on White Bench, New York«, © Nickolas Muray, 1939
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Biografier & Memoarer
Utgivningsdag: 
2020-11-12
Antal sidor: 
624
Format: 
151 x 226 mm
ISBN: 
978-91-7893-542-0 [mb]
978-91-7893-595-6 [e-bok]

Hayden Herrera • Frida Kahlo: En biografi

I denna magnifika bok går konstvetaren Hayden Herrera på djupet i den fascinerande och sprakande historien om Frida Kahlo, en av världens mest ikoniska konstnärer och människor: Hennes barndom i Mexico City under den mexikanska revolutionen. Hennes fascination för mexikansk folklore och kultur. Samröret med kommunisterna. Det stormiga äktenskapet med konstnären Diego Rivera. Hennes många kärleksaffärer, och den tragiska olycka som skadade henne för livet och gjorde så att hon aldrig kunde få barn. 

Frida Kahlo: En biografi är rikt illustrerad med foton och målningar – en påkostad, fängslande biografi, oumbärlig för alla som är intresserade av Frida Kahlo.

»En förtrollande berättelse om radikal konst, romantisk politik, bisarra kärlekar och fysiskt lidande.« | Time Magazine

»Hayden Herrera lyckas på ett imponerande sätt skära sig igenom myterna och ge oss en bild av denna sagolika kvinna.« | The Independent

»Den första omfattande biografin över den mest fysiska av konstnärer.« | The Observer

»Genom sin konst gjorde sig Kahlo till både konstnär och ikon. Med denna efterlängtade biografi har hon också, till sist, gjorts fullt mänsklig.« | San Francisco Chronicle

»En oförglömlig, intensivt levande biografi.« | Ms. Magazine