Zlatan: Hårda fakta (Edition 2017)

LARS NYLIN är författare (Svenska sportklassiker och Tusen klassiker) och har skrivit om fotboll i bland annat Sportbladet, Dagens Nyheter och Offside. 
LARS SUNDH är formgivare och redaktör. Duon gjorde 2016 boken Zlatan: Hårda fakta [Modernista], som blev en stor succé med över 20.000 sålda exemplar i Sverige. Allt du behöver veta om Alexander Isak är deras andra gemensamma bok och ett måste för alla Alexander Isak-fans, unga som äldre.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Zlatan: Hårda fakta (Edition 2017)
Författarporträtt: 
Harshvardhan Gantha
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Martin Schoeller
Bandtyp: 
Danskt band
Genre: 
Sport & Fritid
Utgivningsdag: 
2017-11-25
Antal sidor: 
440
Format: 
200 x 285 mm
ISBN: 
978-91-7701-996-1 [mb]
978-91-7701-828-5 [e-bok]

Lars Nylin & Lars Sundh • Zlatan: Hårda fakta (Edition 2017)

NY UPPDATERAD UTGÅVA AV SUCCÉBOKEN!

 

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ är den största svenska fotbollsstjärnan någonsin. 62 landslagsmål och hittills 33 titlar i fem av Europas största ligor är bara några exempel på hans unika status under en karriär som inleddes i Malmö FF för att sedan fortsätta i Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain och nu Manchester United.

Zlatan har lysande summerat sin vandring från Rosengård till världens största fotbollsscener i den storsäljande självbiografin Jag är Zlatan Ibrahimović. Men bortom historierna om den ofta kontroversiella bollgiganten finns en mängd hårdfakta. Dessa samlas för första gången i komplett form i Zlatan: Hårda fakta, en bok som med råge uppfyller beskrivningen »Allt du behöver veta«.

Zlatan: Hårda fakta innehåller alla fakta om Zlatans drygt 700 klubbmatcher och 116 landskamper; laguppställningar, byten, mål, passningar, publiksiffror och domare. Men också alla klubbdräkter, övergångssummor, hemmaarenor, skador, gula och röda kort, straffsparkar, skor, tatueringar, bilar och mycket, mycket mer. Självklart rangordnas även alla de klassiska målen.

En fotbollens motsvarighet till Guinness Rekordbok – med en huvudperson.

Zlatan: Hårda fakta är ett rikt illustrerat praktverk, tryckt i fyrfärg med över 400 specialgjorda illustrationer samt ett stort antal fotografier som speglar Zlatan Ibrahimovićs hela sagolika karriär.

Denna nya utgåva i danskt band är uppdaterad med alla fakta från Zlatans senaste succéår i Manchester United fram till den ödesdigra skadan...

»En massiv faktabok lika tung, elegant och lekfull som Zlatan på planen.« | Jan Gradvall, DI Weekend

»Statistikern och fotbollsnörden myser, det blir knappast bättre än så här! Betyg 5 av 5.« | Fredrik Malmquist, BTJ-häftet

»Om du tillhör dem som inte kan få nog av fotbollsstjärnan så är nya hyllningsboken Zlatan: Hårda fakta ett måste-köp!« | Aftonbladet

»Boken är ett praktverk, en perfekt presentbok.« | Bear Books

»Här är allt du någonsin behöver veta om Zlatan... plus lite till.« | Belinda Graham, Tidningen Kulturen

»En unik uppställning även för en rutinerad fotbollshistoriker och statistiker.« | SFS-Bolletinen (Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker)

»Man behöver minst två böcker om Zlatan Ibrahimović hemma. Den ena är såklart hans egen och David Lagercrantz Jag är Zlatan Ibrahimović, den andra är den här. Över 432 maffiga, intressanta och snygga sidor har författarna Lars Nylin och Lars Sundh (form) som plockat fram rolig info om Zlatans karriär. Och det är faktiskt inte bara ett rapande av mål och målpassningar – utan även Den långes tatueringar, bilar och skor. Mycket god läsning i en strålande form.« | Café