Stora boken om fotboll

LARS NYLIN är författare (Svenska sportklassiker och Tusen klassiker) och har skrivit om fotboll i bland annat Sportbladet, Dagens Nyheter och Offside. 
LARS SUNDH är formgivare och redaktör. Duon gjorde 2016 boken Zlatan: Hårda fakta [Modernista], som blev en stor succé med över 20.000 sålda exemplar i Sverige. Allt du behöver veta om Alexander Isak är deras andra gemensamma bok och ett måste för alla Alexander Isak-fans, unga som äldre.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Stora boken om fotboll
Författarporträtt: 
Harshvardhan Gantha
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Sport & Fritid
Utgivningsdag: 
2018-05-11
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-7701-840-7 [Inb]
978-91-7701-841-4 [E-bok]

Lars Nylin & Lars Sundh • Stora boken om fotboll

Zlatan: Hårda fakta blev 2016 en stor succé genom att kombinera alla sorters fakta om Zlatan Ibrahimović med en stor kärlek till sporten fotboll och inte minst till grafisk form.

I Stora boken om fotboll tar teamet bakom den boken över samma unika formel till fotbollen i sin helhet. Här bjuds på alla grundläggande utgångspunkter i spelet fotboll – historia, regler, taktik – men självklart också alla möjliga och omöjliga sorters fakta om spelare, klubbar, VM, Champions League, Allsvenskan, etc.

Vi möter de största legenderna i fotbollens historia, men också de mest mytomspunna klubbarna, landslagen, tränarna, domarna, arenorna.

Designen och layouten är som i fallet Zlatan: Hårda fakta minutiöst detaljerad: klubbdräkter, klubbmärken, pokaler, arenor – allt skildras på ett sätt som gör att betraktaren blir en gäst i grafiken.

Totalt handlar det om mer än 400 sidor och den självklara julklappen till unga och gamla fotbollsnördar. Ett rikt illustrerat praktverk, tryckt i fyrfärg med över 500 specialgjorda illustrationer samt ett stort antal fotografier som summerar alla aspekter på fotboll nu och då. En fotbollens motsvarighet till Guinness Rekordbok.