En enda sommar

JOAKIM HEDIN är en svensk författare bosatt i Falköping. Till vardags arbetar han som präst. I Andra höstvindar, den andra fristående boken i den hyllade feelgoodserien De fyra årstiderna, får vi både följa nya färgstarka bekantskaper och återse gamla vänner från debuten En enda sommar.

Hedins Instagram

Titel: 
En enda sommar (De fyra årstiderna #1)
Författarporträtt: 
Emilia Dalén
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-05-31
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8094-511-0 [poc]
978-91-8063-659-9 [e-bok]

Joakim Hedin • En enda sommar

Prästen Mona-Lisa är frånskild och fast på en arbetsplats där hon inte trivs. När moster Gerd visar sig ha efterlämnat ett arv och Mona-Lisa är övertygad om att det gäller stora ägor med värdefull skog säger hon därför omedelbart upp sig – bara för att konfronteras med ett arv på några tusenlappar och en ruffig camping i Dalarna.

Väninnan Ann-Christine övertalar Mona-Lisa att försöka driva campingen över sommaren och hon beger sig till Orsa. Väl på plats möts hon av missnöjda gäster, objudna fjällkor och argsinta grannar, men hon är ändå fast besluten att göra tillvaron trivsam. Campingen har en alldeles unik charm och Mona-Lisa finner en förtrogen i August, en klok äldre herre som kände hennes moster väl.

Samtidigt växer oron inför midsommar, en storhelg som alltid rör upp mörka minnen och som hon kommit att avsky. Hur ska hon kunna leverera det traditionella midsommarfirande som campinggästerna förväntar sig?

En enda sommar är en feelgoodroman om familjehemligheter och om att hitta sig själv genom att göra upp med sitt förflutna, full av oförglömliga, hjärtevärmande karaktärer.

»En mycket välskriven och stark berättelse.« Betyg: 5 av 5 – Systrarna boktokiga

»Trevlig och lättsmält läsning för hängmattan.« Ann Öhrberg, BTJ

»Charmig, lättsam feelgood som är svår att lägga ifrån sig.« I hvuvudet på Malin

»Det här är en bok som osar svensk sommar, kärlek till Dalarna och som får en sliten campingplats att bli den idealiska platsen att fira midsommar på.« Boknjutaren

»Det gick inte att sluta läsa. Jag njöt hela tiden och ville inte den skulle ta slut.« Stinas boksida

»Jag fullkomligt älskade den här underbara boken!« Lollos Bokhörna