Andra höstvindar

JOAKIM HEDIN är en svensk författare bosatt i Falköping. Till vardags arbetar han som präst. I Andra höstvindar, den andra fristående boken i den hyllade feelgoodserien De fyra årstiderna, får vi både följa nya färgstarka bekantskaper och återse gamla vänner från debuten En enda sommar.

Hedins Instagram

Titel: 
Andra höstvindar (De fyra årstiderna #2)
Författarporträtt: 
Emilia Dalén
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-09-20
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8094-696-4 [inb]
978-91-8094-697-1 [e-bok]

Joakim Hedin • Andra höstvindar

Ann-Christine Walter är en hyllad skådespelerska som under en föreställning klappar ihop och därefter blir sjukskriven för utmattning. På flykt undan mediadrevet och besvikelsen över att hon kan missa sitt livs roll i en ny filmatisering av Gösta Berlings saga beger hon sig till Dalarna för att bo hos en äldre kvinnlig släkting.

Motvilligt får hon uppgiften att vara hundvakt åt dvärgpudeln Louis, och tillsammans med hunden ger sig Ann-Christine ut på promenader i det friska höstvädret. Av en händelse blir hon invigd i några av byns hemligheter, och när en lokal entreprenör bjuder henne på middag förstår hon att byn står inför avgörande förändringar. Men hur ska Ann-Christine, som utomstående, kunna rädda den fridfulla lilla byn Ödesjö?

Samtidigt gör hon en oväntad upptäckt hemma i Stjärnhuset, som är traktens mest storslagna byggnad. En annan känd skådespelerska har en gång bott där. Trots en lysande internationell karriär tycks hon ha blivit bortglömd, och mystiken tätnar när Ann-Christine inser att ingen vill prata om Gisela Bergh.