Andrea Camilleri Terrakottahunden

ANDREA CAMILLERI [född 1925 på Sicilien, numera bosatt i Rom] är en italiensk författare, vars deckarserie om kommissarie Montalbano rönt enorma internationella framgångar, liksom den rad TV-filmer som baserats på romanerna. Böckerna om den excentriske Montalbano som ensam trotsar en korrupt värld har sålts i över sextiofem miljoner exemplar världen över.

Andrea Camilleri på Goodreads

Läs ett smakprov...
Titel: 
Terrakottahunden
Översättning: 
Barbro Andersson
Originaltitel: 
Il cane di terracotta
Författarporträtt: 
Dominique Carton
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2014-04-22
Antal sidor: 
272
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-86629-53-3 [inb]
978-91-7499-431-5 [e-bok]

Andrea Camilleri • Terrakottahunden

I samband med ett maffiamord får kommissarie Montalbano tips om en vapengömma i en grotta. Vapengömman finns mycket riktigt där, men Montalbano hittar också något annat: en lönndörr leder till en inre grotta, där polisen finner de mumifierade kropparna efter ett ungt par. Troligen har de vilat i grottan sedan andra världskriget, omgivna av diverse föremål inklusive en hund av terrakotta i naturlig storlek.

Montalbano överlåter åt sina kollegor att sköta utredningen av vapengömman och blir själv som uppslukad av detta femtio år gamla fall.

Samtidigt måste Montalbano även hantera kvinnorna i sitt liv: flickvännen Livia, vännen Ingrid samt den efterhängsna konstapeln Anna. I Terrakottahunden introduceras även den hygglige men suveränt förvirrade konstapel Catarella. Givetvis hinner Montalbano, sin vana trogen, även avnjuta en och annan god måltid.

»Montalbano är det bästa sällskap som finns.« | The Guardian

»Camilleri har skrivit en magnifik serie romaner som fångar livet i en italiensk småstad utan några billiga klichéer, samtidigt som hans skrivande också på ett djupare plan lyckas reflektera människans svagheter.« | The Sunday Times

»En sådan charm i det levande porträttet av den sicilianska småstaden, där denne utsökte poliskommissarie Montalbano arbetar och lever.« | Sunday Telegraph